15 Aralık 2012 Cumartesi

Hayatınız Boyunca Ziyaret Etmeniz Gereken 25 Önemli Yer

Hiç dünyadaki en güzel yerleri ziyaret etme isteğiniz oldu mu? Çoğu zaman, bu sözleri arkadaşlarınızdan, ailenizdeki diğer kişilerden ya da diğer başkalarından duyarsınız. Her birimiz ömrümüz boyunca bu harika yerleri ziyaret etmek isteriz. Eğer kenara koyabileceğiniz bir bütçeniz varsa, bu hayaliniz gerçek olabilir.

1- Grand Canyon (Büyük Kanyon)

Dünyadaki en güzel yerlerden birisi de Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan Arizona Eyaleti'ndeki Colorado Nehri tarafından oyulmuş dik bir geçide ev sahipliği yapan Great Canyon'dur. Great Canyon'u büyük bir kanyon haline getiren güç birincisi su yoluyla ikincisi de rüzgar yoluyla meydana gelen erozyondur.

Neredeyse 5 milyon kişi her yıl 1 mil derinliğindeki Great Canyon'u ziyaret ederler. Great Canyon ulusal parkına bir ziyaret planlamak sizin ve aileniz için büyük bir rahatlama imkanı sağlar.

Great Canyon'u ziyaret etmek için en güzel zaman yaz, sonbahar ve ilkbaharın ilk zamanlarıdır fakat çoğu yerli kışın en güzel zaman olduğunu kabul ediyorlar. Great Canyon'un zemininde kamp yapmak harikadır ancak ülke ofisinden izin almak gerekiyor.

wikipedia.org

2- Great Barrier Reef (Büyük Set Resifi)

Bu, dünyanın en büyük mercan kayalığı ekosistemidir. Avustralya'daki ziyaret edilecek en güzel yerlerden birisidir. Bu resifi uzaydan görebilirsiniz ve bu resif canlıların oluşturduğu en büyük yapıdır.

Resif, 1500 tür balık ve 200 çeşit balıktan oluşan 10.000 türe ev sahipliği yapar. Bu güzellik gezginler için eşsiz bir rotadır.
http://www.travels.tl

3- Florida

Bu devlet, bütün kimliğini turizm ile inşa etmiştir. Florida, ABD'nin güneydoğusunda yer alan bir devlettir. Muhteşem yerlerden birisidir. Florida'ya Sunshine State (Güneşin Doğduğu Yer) adı da verilir. Florida'da muhteşem tema parkları, deniz dünyası, evrensel stüdyoları, Disney World, ve turistler için birçok farklı etkinlik beklemektedir.
travel.nationalgeographic.com

4- South Island (Güney Ada)

Yeni Zelanda'daki South Island, büyük açık manzaraları ile eşsizdir. Ada, muhteşem fiyordları, geniş kumsal ormanları, altın kumlu sahilleri ve geniş ovaları ile tanınır. Herkes, South Island'a bir gezi düzenleyebilir.

South Island'da on tane milli park bulunmaktadır. Bu parklar dünya mirası, göller, buzullar, fiyordlar, doğal ormanlar, sahil şeritleri ve dünya sınıfı yürüyüş parkurlarını birleştirir. Bu muhteşem sahne, birçok turisti kendisine çekmeye yeterlidir.
discoverthetrip.com
5- Cape Town

Cape Town, Afrika kıtasının ucunda yer alır. Cape Town'u anlamanın ve zevkini yaşayabilmenin tek yolu, çok kültürlü yaşam tarzını ve doğal ulusal çevresini benzersiz bir deneyimle yaşamanıza bağlıdır.

Yaz sezonu boyunca Cape Town, sıcak havayı, güneşli sahilleri ve güzel sahneleri seven tatil severler ile dolup taşar. Eğer tatil sezonu boyunca iyi bir vakit geçirmek istiyorsanız rezervasyonunuzu en kısa sürede yapmanız gerekmektedir. Cape Town'a ulaşmadan önce, ziyaret edeceğiniz yerlerin bir listesini çıkarmanızda fayda var.
capeintern.com


6- Golden Temple (Altın Tapınak)

Bu tapınağın muhteşem bir ayarı vardır ve geniş mavi kutsal bir havuzun ortasında yer alır. İki katlı altın tapınak içinde barışçıl ve ilginç bir ritüeli kaçırmayın. Hindistan'a bir tur atıyorsanız, altın tapınağa uğramalısınız.

world-religions-professor.com

7- Las Vegas

Las Vegas, Nevada eyaletinin en büyük şehridir. Yaygın olarak, "Dünyanın Eğlence Başkenti" olarak adlandırılır. Şehir büyük casino otellere sahiptir ve atmosfer gibi bir fantezi yaratır. Las Vegas, balayı için  ve seyahat tutkunları için harika bir yolculuk hedefidir.

web.socialrewards.com
8- Sydney

Dünyadaki en güzel yerlerden birisi de Avustralya'nın ekonomik gücü Sydney'dir. Güneşli doğal güzellikleri lezzetli ve cömert restoranları, baş döndürücü gökdelenleri, halk dostu ve muhteşem alışverişleri ilee seyahat bağımlılarının ziyaret etmeyi en çok istediği yerlerdendir. Yılın herhangi bir zamanında Sydney'e bir gezi düzenleyebilirsiniz.
tr.wikipedia.org

9- New York

New York ABD'nin en büyük metro alanıdır. Şehir moda, kültür, finans, araştırma, medya, gıda, sanat ve ticaret için büyük bir merkezdir. Şehir 5 farklı semtten meydana gelmektedir ve her bir semt kendi kkültürüyle özdeşleşmektedir.

New York bir sinema merkezidir ve her yıl yaklaşık 200 farklı sinema New York sokaklarında çekilmektedir.
tr.wikipedia.org

10- Taç Mahal

Çoğu seyahat tutkununa göre, Hindistan'ın en güzel binası olan Taç Mahal, dünyanın en büyük harikalarından birisidir. Bina, birçok farklı sanatsal stilin bir karışımıdır. Taç Mahal'i ziyaret ettikten sonra çevresindeki farklı yerlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Taç Mahal'in çevresindeki nehir, harika bir ortam sağlar. Aileni ile birlikte muhteşem bir tatil geçirebilirsiniz.
toplumdusmani.net

11- İstanbul

Tarih kokan bir şehir, muhteşem ışıkları ve kokusu ile. İstanbul'a ziyarete gitmeyi planlıyorsanız, Sultanahmet Camii'ni, Aya Sofya'yı, Topkapı Sarayı'nı, Rüstem Paşa Camisi'ni görmelisiniz.

selmabalkaya.blogspot.com

12- Uluru

Uluru ya da Ayers Kayası dünyadaki en muhteşem doğal harikalardan birisidir. Burayı ziyaret etmek, Avustralya simgelerini araştırma ve yaşamanın en güzel yollarından birisidir.

Kaya, gün doğumunda ve gün batımında en güzel halini almaktadır. Çoğu seyahat tutkunu antik bir aborjin izi kullanarak kayaya tırmanmayı sever.

luxorlightascension.com

13- Chichen Itza

Chichen Itza bir Maya kelimesi. Chichen Itza, Meksika'daki en büyük arkeolojik kentlerden birisidir ve Yedi Harikadan birisidir. Burası, en çok ziyaret edilen turistik yerdir. Ziyaretçiler, Chichen Itza'ya bir günlük bir gezi planlarlar. Chichen Itza ve çevresinde geniş kapsamlı bir gezi istiyorsanız, 2-3 günlük bir gezi planlamanız gerekecektir.

Chichen Itza'ya girmeden önce bilgilendirici bir müze, temiz dinlenme odaları, yemek odası, birkaç işportacı ve hediyelik eşya satan dükkanlarla karşılaşacaksınız. Yılın herhangi bir zamanında burayı ziyaret edebilirsiniz.
chichenitza.com

14- Machu Picchu

Burası Dünyanın Yedi Harikasından birisidir. Burası mistik bir yerdir ve ilahiyat için harika bir noktadır. Burası, Peru'nun en meşhur yeridir ve çoğu kişinin görmek istediği bir yerdir. Machu Picchu insanları kendilerini Tanrı'nın yaratıcısı olarak hissederlerdi.

Yer, deniz seviyesinden 2300 metre yüksekte yer almaktadır. Machu Picchu ve çevresindeki yerleri ziyaret etmeniz için bir gün yeterlidir. Machu Picchu'ya bir ziyaret planlarken, bölgenin coğrafyası hakkında biraz bilgi edinmelisiniz çünkü bölge, uzaktır ve erişilemezdir.
famouswonders.com

15- Niagara Şelalesi

Niagara Şelalesi'ne hem ABD hem de Kanada tarafından erişebilirsiniz ancak en iyi Kanada tarafından izleyebilirsiniz. Niagara Şelalesi'ne bir gezi planladıysanız, bir tekne turu atmayı unutmayın. Eğer bu botlardan birine binmezseniz alabileceğiniz tüm deneyimleri alamazsınız.

Burası, ilginç yerleri ziyaret etmeyi sevenler için bir başlangıç noktasıdır. güzel manzaraları seviyorsanız Niagara Şelalesi'ni ziyaret etmek en iyi tercihlerden birisidir.

javed-sultan.blogspot.com

16- Petra

Petra Dünyanın Yedi Harikasından birisi, eski Nabataean kentidir ve efsanevi kırmızı gül şehri olarak bilinir. Ürdün'e seyahat etmeye karar verdiyseniz, Petra'ya yapacağınız ziyaret, listenizin en tepesinde yer almalıdır. Petra'da, daha önce gördüğünüz hiçbir şeye benzemeyen düz kırmızı taş binalar yer almaktadır. Petra ve çevresini gezmek için bir gün yeterlidir.

whc.unesco.org
17- Piramitler

Piramitler ve harika tapınaklar, Mısır'da zevk alacağınız harika yapılardır. Mısır'a yapacağınız bir gezi, doğa ve çöl yürüyüşleri, balıkçılık, golf, kuş gözlemciliği yapma fırsatları sunmaktadır. Rahatlamak için ise Sina sahillerini ya da Kızıldeniz'i seçebilirsiniz.

Kış, Mısır'a tatile gitmek için en iyi sezondur. Mart-Mayıs ve Eylül-Kasım ayları, sıcak Mısır ülkesi için en güzel zamanlardır.

http://www.yeniansiklopedi.com

18- Venedik

Venedik, İtalya'nın en güzel yerlerinden birisidir. Şehrin nasıl inşa edildiğini duyunca şaşıracaksınız. Şehir, 317 küçük ada üzerine inşa edilmiştir ve 409 köprü ile birbirine bağlanış 150 kanaldan oluşmaktadır. Bahar zamanlarında Venedik turistlerle dolmaktadır. Bu zamanlarda tesis bulmak çok zordur.

orbis-travel.com

19- Maldivler

Maldivler, sakin tropik adaları, palmiye ağaçları, beyaz kumsalları ve harika turkuaz lagünleri ile harika bir yerdir. Maldivler, 1190 mercan adası grubudur. Burası, dalgıçlar için harika bir yerdir.

Aralık ve Nisan ayları arasında güneşten daha fazla faydalanabilme imkanınız vardır. Ayrıca bu, turizm sezonudur.
travel.nationalgeographic.com

20-Çin Seddi

Çin Seddi, Dünyanın Yedi Harikasından birisidie. Çin'in dünyaca ünlü yapısı ve dünyanın en popüler gezi yerlerinden birisidir. Yapımı yüzlerce yıl sürmüştür. Eğer Çin'e seyahat etmeyi planlıyorsanız, Çin Seddi'ne gitmeyi unutmayın.
kottke.org
21-Victoria Şelalesi

Victoria Şelalesi dünyanın Yedi Harikasından Birisidir ve Afrika'daki en güzel şelaledir. Bu, ucuz bir yoçlculuktur ve eğlence doludur. Macera isteyenler için safariler, bungee jumping, rafting ve benzeri aktiviteleri sunmaktadır. Şelalenin iki tarafı vardır. Biri Zambia ve diğer Zimbabve tarafında. Her iki taraftan da muhteşem bir seyir yapabilirsiniz.
zambiatourism.com

22- Hong Kong

Dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Hong Kong, oryantal bir inci ve basitçe harikadır. Hong Kong'dan daha eğlenceli bir şehir bulmanız oldukça zor. Hong Kong açısından oldukça şanslı olduğu bir nokta, Batı karışımı sebebiyle Çin'den kovulmasıdır.

Hong Kong'da bir gezi yapmak için en iyi zamanlar Ekim-Kasım ve Aralık aylarıdır.
afphongkong.afpnet.org

23- Yosemite Ulusal Parkı

Yosemiye, Sierra Nevada Dağlarının batı eteğinde yer almaktadır. Burası, ABD'deki en ünlü milli parklardan birisidir. Yosemite Vadisi, Yosemite'deki en ünlü yerdir. Her yıl 4 milyondan fazla kişi milli parkı ziyarete gelir. Burası, restoranlar, mağazalar ve kamplar ile doludur.

Park, yüzlerce kilometre uzunluğunda yürüyüş parkuruna sahiptir. Park, siyah geyikler, siyah ayıları, çeşitli kuş türlerini görebileceğiniz eşsiz bir yaban hayatına sahiptir.
thenewsof.com

24- Hawaii

Hawaii'ye gitmek kendinizi çok mutlu hissetmenizi sağlayacaktır. Evde yapamayacağınız birçok şeyi burada yapabilirsiniz. Hawaii adalarının eşsiz kumsallarını yakından görebilirsiniz.

Kış mevsiminde Hawaii turistlerle doludur. Hawaii'ye geldiğinizde, Kilauea volkanın akıttığı Molten lav akıntısını görmeyi, Waipio Vadisi boyunda yürüyüş yapmayı, Hawaii dininin en büyük tapınağı olan Puukohola Heiau Tapınağını görmeyi ve Mauna Kea tepesinde kartopu oynamayı unutmayın.
cclounge.blogspot.com
25- Paris

Fransa'nın en güzel yeri ve başkentidir. İlkbahar, Paris'i ziyaret etmenin en güzel zamanıdır. Paris, hayat, aşk ve ışık şehridir. Eyfel Kulesini ziyaret ettiğinizde romantizm ve büyüyü bulabilirsiniz.
sesatur.com

by travelerzone

0 yorum:

Yorum Gönder

AddThis

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys